ablakpárkány áruház Segédletek Párkány felszerelése

Íme, hogyan szerelje fel az ablakpárkányt házilag


Maga a felszerelés egyáltalán nem nehéz, mindössze követnie kell az alábbi lépéseket. Látni fogja, hogy tényleg nem feltétele a szakképzettség a felhelyezésnek.


Az ablakpárkány felszerelésének lépései:


1. Tisztítsa meg a párkány helyét:

Ehhez egy törlőronggyal le kell törölni minden szennyeződést, port, nedvességet stb.

2. Szabja méretre ablakpárkányát:

Már eleve úgy küldjük a párkányokat, hogy a két oldala egyenesen, derékszögben van vágva. Ettől függetlenül egyes falnyílásokhoz valamennyire ferdére kell vágni, ami mindig csak az adott helyszínen látszik igazán. Ez könnyen megoldható egy vasfűrésszel. Nem kell aggódni a vágás esetleges egyenetlensége miatt, mert a felhelyezett párkányvég elfedi ezt.

3. Tegye fel a párkányvégeket:

Kétféle méretben készül párkányvég. Emiatt van az, hogy a végzáró hosszabb lehet, mint a kért méret. A felesleget a párkányvég felpattintása után kell levágni. Ajánlott a ragasztás előtt próba céljából feltenni a kész párkányt, elkerülve ezzel, hogy a felragasztása után derüljön ki, hogy még mindig vágni kell a méretből. Ha az ablak profilja úgy van kialakítva, hogy párkányfogadó is van, akkor oda kell betolni az ablakpárkányt. Fontos, hogy ne szorosan legyen betéve, mert ettől felpúposodhat.

4. Az 1 cm-es lejtés kialakítása:

Ahhoz, hogy a víz le tudjon folyni a párkányról, kifelé lejtést kell adni neki. (Ez a kinti oldalon érvényes, de nem árt belülre is ilyen lejtést adni.) Ehhez az ablak felőli belső résznél faéket vagy műanyag darabokat, esetleg parafa lapokat kell a párkány aljára ragasztani. Azért, hogy egyenletes dőlésszöget kapjon, ezeket a darabokat 20 centiméterenként ragassza fel.

5. A purhabozás:

Nedvesítse be enyhén a párkányt alulról, és úgy tegye rá a purhabot. Ehhez olyan purhabot kell használnia, ami csak ragasztós, tehát nem dagad meg, ezáltal nem tudja felnyomni ablakpárkányát. A megfelelő rögzítéshez és szigeteléshez teljesen szét kell terülnie a purhabnak.

6. Helyezze fel a párkányt:

Magát a helyére illesztést úgy kell elvégeznie, hogy a párkány lefelé néző része (a vízorr) és az ablaknyílás külső része között legyen minimum 2 cm távolság. Ez azt jelenti, hogy az ablakpárkánya a fal síkjától 3 cm-t túlér. Ennek az a szerepe, hogy a víz ne a falra folyjon, hanem a homlokzattól el legyen vezetve.

7. Súlyozza le:

Amíg megköt a purhab, tegyen valamit a párkányra nehezéknek. Ezáltal biztosan nem fog elmozdulni.

8. Vegye elő a szilikont:

A hézagok megszüntetésére és a víz becsorgásának megakadályozására húzza ki szilikonnal a párkányvégzárók mellett. Érdemes a párkányhoz illeszkedő szilikont alkalmaznia. De a legtöbb esetben az átlátszó fajta is megfelel.

9. Távolítsa el a fóliát:

Amennyiben már nem lesz több külső vakoló, színező munka, és a purhab is megszáradt, óvatosan távolítsa el a a védőfóliát az ablakpárkányról.

 

Sok sikert a párkány házilag történő felrakásához!

 

Ügyfélszolgálat

Rendeljen telefonon most!
+36-30/355 9473

Segítségnyújtás: info.redonywebshop@gmail.com


Wink House Kft. számla száma:
11600006-00000000-60308861 (Erste Bank)

Szállítási díj 1390 Ft
Előreutalással 990 Ft

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
30 000 Ft feletti rendelésnél

royal sprint

Különleges ajánlat

Univerzális párkány fehér műanyag 15 cm

3170 Ft / méter helyett

Ára: 2090 Ft / méter

A párkány végzárókat
ajándékba adjuk.

Olcsóbb, mint az
ablakosoknál.

Ön is
fel tudja szerelni.

Szakértő
ügyfélszolgálat.

Biztonságos
utánvétes átvétel.

Gondos
csomagolás.